Woocommerce vtičniki (plugini)

Woocommerce je platforma za spletno trgovino, ki omogoča enostavno in učinkovito prodajo izdelkov in storitev preko spleta. Ena izmed največjih prednosti Woocommerce platforme so vtičniki, ki so na voljo za uporabo. Obstaja veliko brezplačnih vtičnikov, ki so na voljo za uporabo, kar omogoča uporabnikom, da prilagodijo svojo spletno trgovino po meri.

Woocommerce vtičniki so zasnovani tako, da uporabnikom omogočajo dodajanje novih funkcij in izboljšanje obstoječih funkcij njihove spletne trgovine. Brezplačni vtičniki so na voljo v velikem številu in pokrivajo širok spekter funkcij, kot so plačilni sistemi, dostava, obrazci za naročanje, analitika in še veliko več. Uporaba vtičnikov je enostavna in se lahko namestijo z nekaj kliki.

Čeprav so brezplačni vtičniki na voljo za uporabo, je pomembno, da se uporabniki zavedajo, da nekateri vtičniki morda ne bodo primerni za njihovo spletno trgovino. Pred namestitvijo vtičnika je priporočljivo preveriti, ali je vtičnik združljiv z uporabnikovo različico Woocommerce platforme in ali je bila zadnja posodobitev vtičnika nedavno izdana.

Raznolikost WooCommerce vtičnikov

WooCommerce je odprtokodna platforma za e-trgovino, ki jo poganja WordPress. Na voljo je veliko brezplačnih in plačljivih vtičnikov, ki razširjajo funkcionalnost platforme. Raznolikost WooCommerce vtičnikov omogoča uporabnikom, da prilagodijo svojo spletno trgovino po meri svojih potreb.

Med najbolj priljubljenimi brezplačnimi vtičniki so:

 • WooCommerce Stripe Payment Gateway – omogoča sprejemanje kreditnih kartic prek Stripe plačilnega sistema
 • WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips – ustvari račune in paketne liste v PDF formatu za enostavno tiskanje in pošiljanje kupcem
 • WooCommerce Google Analytics Integration – poveže vašo spletno trgovino z Google Analytics, da lahko spremljate promet, prodajo in druge analitične podatke

Poleg tega je na voljo še veliko drugih vtičnikov, ki omogočajo prilagodljivost in razširitev funkcionalnosti vaše spletne trgovine. Na primer, obstajajo vtičniki za upravljanje zalog, obdelavo naročil, dostavo in še več.

Uporaba brezplačnih WooCommerce vtičnikov je odličen način, da izboljšate funkcionalnost svoje spletne trgovine, brez da bi porabili veliko denarja. Poleg tega so ti vtičniki enostavni za namestitev in uporabo, kar pomeni, da lahko hitro začnete uporabljati nove funkcije.

Brezplačni WooCommerce vtičniki

WooCommerce je odprtokodna platforma za spletno trgovino, ki omogoča uporabo različnih vtičnikov za razširitev funkcionalnosti. Na voljo je veliko brezplačnih vtičnikov, ki so lahko zelo koristni za vašo spletno trgovino. V tej sekciji bomo predstavili nekaj brezplačnih WooCommerce vtičnikov, ki so na voljo.

Osnovni vtičniki

Osnovni vtičniki so tisti, ki so potrebni za delovanje spletne trgovine. Nekateri od teh vtičnikov so že vključeni v WooCommerce, medtem ko so drugi na voljo kot brezplačni vtičniki. Tukaj so nekateri izmed najbolj uporabnih osnovnih vtičnikov:

 • WooCommerce Stripe Payment Gateway: Omogoča sprejemanje kreditnih kartic preko Stripe.
 • WooCommerce PayPal Checkout Payment Gateway: Omogoča sprejemanje plačil preko PayPal-a.
 • WooCommerce Services: Omogoča dostop do različnih storitev, kot so pošiljanje paketov, sledenje naročilom in druge.

SEO in marketing vtičniki

SEO in Marketing vtičniki so tisti, ki pomagajo izboljšati vidnost vaše spletne trgovine in povečati prodajo. Tukaj so nekateri izmed najbolj uporabnih SEO in Marketing vtičnikov:

 • Yoast SEO: Pomaga pri optimizaciji spletnega mesta za iskalnike.
 • Mailchimp for WooCommerce: Omogoča integracijo s storitvijo Mailchimp za pošiljanje e-poštnih sporočil in kampanj.
 • Google Analytics for WordPress by MonsterInsights: Omogoča sledenje obiskovalcem vaše spletne trgovine in analizo podatkov.

Varnostni Vtičniki

Varnostni vtičniki so tisti, ki pomagajo zaščititi vašo spletno trgovino pred vdori in drugimi grožnjami. Tukaj so nekateri izmed najbolj uporabnih varnostnih vtičnikov:

 • Jetpack Security: Omogoča varnostno kopiranje, skeniranje in zaščito vaše spletne trgovine.
 • Wordfence Security: Omogoča skeniranje in zaščito vaše spletne trgovine pred vdori.
 • WP fail2ban: Omogoča zaščito vaše spletne trgovine pred vdori preko fail2ban-a.

Z uporabo teh brezplačnih WooCommerce vtičnikov lahko izboljšate funkcionalnost, vidnost in varnost vaše spletne trgovine.

Najbolj priljubljeni WooCommerce vtičniki

Yoast SEO

Yoast SEO je vtičnik, ki pomaga izboljšati optimizacijo iskalnikov za vašo trgovino. Z njim lahko preprosto določite ključne besede, meta opise in naslove strani. Yoast SEO tudi analizira vašo vsebino in ponuja predloge za izboljšanje vaše vsebine.

WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

Ta vtičnik omogoča avtomatsko izdajanje računov in pakirnih listov za vaše nakupe. Omogoča vam tudi prilagajanje videza računov in pakirnih listov ter pošiljanje računov in pakirnih listov v PDF obliki.

WooCommerce Multilingual

Ta vtičnik omogoča večjezičnost vaše trgovine, kar je ključno za globalno prodajo. Omogoča vam preprosto prevajanje izdelkov, kategorij, opisov in drugih elementov trgovine.

WooCommerce Product Add-Ons

Ta vtičnik vam omogoča dodajanje dodatnih možnosti za vaše izdelke, kot so barve, velikosti, okusi in druge možnosti. To omogoča vašim strankam, da prilagodijo svoje nakupe in izberejo izdelke, ki ustrezajo njihovim potrebam.

WooCommerce Subscriptions

Ta vtičnik omogoča ponavljajoča se naročila za vaše izdelke in storitve. Omogoča vam tudi upravljanje naročil in plačil ter pošiljanje opomnikov o plačilih.

Ti vtičniki so le nekaj najbolj priljubljenih WooCommerce vtičnikov, ki izboljšujejo funkcionalnost in izkušnjo uporabnika. Obstaja veliko drugih vtičnikov, ki so na voljo na spletu, zato je pomembno, da izberete tiste, ki ustrezajo vašim potrebam in ciljem.

Izbira pravih vtičnikov za spletno trgovino

Ko gre za izbiro pravega vtičnika za vašo spletno trgovino, je pomembno, da izberete tistega, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Obstaja veliko različnih vtičnikov za Woocommerce, zato je pomembno, da izberete tistega, ki bo vaši spletni trgovini omogočil največjo funkcionalnost, ne da bi jo upočasnil.

Preden izberete vtičnik, morate najprej določiti, kaj točno potrebujete za svojo spletno trgovino. Ali potrebujete vtičnik za plačila, dostavo, analitiko, upravljanje zalog ali kaj drugega? Ko imate jasno predstavo o tem, kaj potrebujete, lahko začnete iskati vtičnike, ki ustrezajo vašim potrebam.

Poleg tega je pomembno, da izberete vtičnik, ki je združljiv z vašo različico Woocommerce in drugimi vtičniki, ki jih že uporabljate. Če izberete vtičnik, ki ni združljiv, lahko to povzroči težave z delovanjem vaše spletne trgovine.

Če imate težave pri izbiri pravega vtičnika za vašo spletno trgovino, se lahko obrnete na strokovnjake za Woocommerce, ki vam lahko pomagajo pri izbiri najboljšega vtičnika za vaše potrebe.

Namestitev in nadgradnje WooCommerce vtičnikov

Namestitev in nadgradnja WooCommerce vtičnikov je enostavna in hitra. Obstaja veliko brezplačnih vtičnikov, ki so na voljo za prenos in uporabo. Uporabniki lahko preprosto poiščejo vtičnik, ki ga želijo namestiti, in ga naložijo v svoj sistem.

Za namestitev vtičnika uporabnik preprosto klikne na gumb “Namesti zdaj” in počaka, da se vtičnik naloži v njegov sistem. Nato lahko uporabnik aktivira vtičnik in ga začne uporabljati.

Nadgradnja vtičnikov je tudi enostavna. Uporabnik preprosto poišče vtičnik, ki ga želi nadgraditi, in klikne na gumb “Nadgradi zdaj”. Vtičnik se bo samodejno posodobil na najnovejšo različico.

Pri nadgradnji vtičnikov je pomembno, da uporabnik preveri, ali je vtičnik združljiv z njegovo različico WooCommerce. Če je vtičnik združljiv, bo nadgradnja potekala brez težav. V nasprotnem primeru uporabnik ne bo mogel nadgraditi vtičnika in bo moral poiskati alternativo.

Vtičniki so pomembni za funkcionalnost in uspešnost trgovine WooCommerce. Z uporabo brezplačnih vtičnikov lahko uporabnik izboljša funkcionalnost svoje trgovine, brez da bi moral plačati veliko denarja.

Scroll to Top